30. kolo sezóny 2009/2010

<< Zpět

16.5.2010, Autor: DJDriver

Příjezd na Letnou

Dnes je 15.5.2010 a hned od probuzení se těším na Letnou. Průběh dne nemíním vypisovat stejně se jednalo o klasickou sobotu. Přibližně v 16:00 jsme s mým tátou a mou přítelkyní vyrazili autem směr Letná. Zaparkovali jsme u technického muzea na modré zóně (dík bohu a stíracímu losu na modrou zónu :-) ). Už cestou po letenské pláni, zhruba v 16:15, jsme si říkaly že na to kolik zbývá do zápasu času, už je slušně zaplněná auty. Prošli jsme až ke stadionu a postavili se do fronty.

 

Průběh návštěvy a samotného zápasu.

Hned po příchodu na stadionu jsme šli odevzdat karty se všemi nálepkami Sparta Fandí Slušně. Obdrželi jsme vouchery na 50% slevu na permici pro příští sezonu :-). Abych to shrnul museli jsme se na stadionu hodinu zabavit, protože jsme se na naše sedačky dostali přesně hodinu před zápasem. Načež mě táta zpražil pár větami o tom, že já jsem byl ten co chtěl vyjet tak brzo. Zkrácení času zajistilo sledování hráčů při rozcvičování, občasné zaskandování a také vykouření pár cigaret. Následovalo vyvolání jmen našich oblíbenců, kteří nastoupili v základní sestavě. Poté vyběhli na trávu vlajkonoši s 9 krásnými vlajkami a zazpívali jsme si sparťanskou hymnu. Musím říct že to byl od většiny fanoušků kvalitní počin a byl na to vážně krásný pohled. Jen mě mrzelo že to takhle není více než pár zápasů v sezóně. Poté už začal samotný zápas, jehož průběh nemusím popisovat, protože to viděl snad každý. Zmíním jen to že když dal Tomáš Řepka gól, tak jsem v sobě měl spoustu emocí a neskutečně jsem to Tomovi přál. Vyvolání jeho jména bylo snad nejburácivější co jsem kdy slyšel.

 

Snad každý (s výjimkou teplického kotlíků) si chtěl zakřičet jeho jméno. A tak to má být je to správný kapitán a taková osobnost, že jeho občasné „blikance“ jak sám říká mu fans vždy odpustí. Po uplynutí zhruba 90 minut se pořadatel snažil zbytečně nabádat diváky aby nevbíhali na hrací plochu. Po odpískání konce utkání SuperToma zasypalo během 10 vteřin několik stovek lidí. Pak se muselo zhruba 15 minut čekat až skončí utkání v Příbrami něž se mohl „oficiálně“ předat pohár (stejně to každý věděl že už to chachaři neukopou :-D ). To jsme si zkrátili skandováním jmen a známých chorálů. Pak už to přišlo, kluci si šli pro medaile a náš kapitán Tomáš zvedl nad hlavu pohár pro mistra. Začalo se křepčit a zpívat. Samozřejmě jsme si nemohli odpustit „jude slávyje“ a „smrt baníku“. A co taky ne, fanoušci těchto klubů pořvávají na Spartu urážky daleko častěji. Závěrem bych chtěl shrnout že se jednalo o vcelku slušnou sezonu, přeci jen neporažení že....ale také tam bylo spoustu zádrhelů a zbytečných ztrát se slabými soupeři a to hlavně doma. A za sebe bych chtěl jen říci, jsem rád že jsem letos nevynechal jediné domácí utkání (přáteláky, pohár, evropské poháry a liga) a přidal jsem i pár výjezdů. Z nichž je pro mě nejcennější výjezd do Edenu, kde jsem měl sparťanské triko schováno pod mikinou a když utkání skončilo tak jsem na hlavní tribuně skákal radostí se sundanou mikinou :-). Doufám že příští sezóna se povede minimálně stejně jako tato. Už teď vím že brzy půjdu koupit 3 permanentky.

 

Omlouvám se za případné chyby je neděle ráno :-D

DJDriver

<< Zpět

Přispěj i TY na Choreofond SF!

Přispěj i TY na Choreofond SF!
Sportovní suvenýry
e-sparta.cz - projekt fanoušků AC Sparta Praha fotbal
© 2010 - 2014
registrovat
Diskuzní fórum e-sparta.cz
Stránky fanoušků AC Sparta Praha